Særudstilling frem til 1. maj 2016

Forårets særudstilling i Æglagerets butik med keramiker Trine Bach Jacobsen. Kom og se hendes kunstværker som er inspireret fra mange vandreture ved havet.

_DSC0434RED _DSC0159RED

Trine skriver om sig selv:

Som barn i det nordjyske var min største glæde at gå ved stranden og finde hvad havet skyllede op.
Den glæde har jeg stadig. Lige gyldigt hvilke strand jeg besøger, finder mine øjne naturformer, der vil samles op – former, der giver mig inspiration til mine keramiske arbejder.
Jeg arbejder i porcelæn, som giver mig mulighed for at frembringe lette skåle og former inspireret af muslinger og skaller.
På Æglageret vil jeg blandt andet vise nogle af mine forblæste skåle, inspireret af sandet som blæsten har formet.
Jeg har værksted i Gl. Egå.
Mine uddannelser er pottemager i Birkerød, og på Det Jyske kunstakademi i Århus. Men også rejser til blandt andet Kenya, Zambia og Bali, hvor jeg besøgte forskellige keramiske værksteder, ser jeg som en del af min uddannelse.
 
Æg med kylling
Jeg fandt tilfældigt disse tegninger af kyllingens udvikling i et 80 år gammelt leksikon.
Jeg ville gerne komme med noget, der passede specielt godt til Æglagerets butik, nu jeg skulle være kvartalets kunstner.
Og så var den der i leksikonet, ganske vist i meget lille format, jeg tog nogle billeder med min mobil. Fik én til at hjælpe med at forstørre og korrigere det, så jeg kunne føre det over på en silketryksramme. Silketryk er en teknik, der mest bruges på stof.
Jeg ruller lerplader ud, og overfører billedet ved at skrabe trykmiddel med sort keramisk farve hen over billedet af det befrugtede æg.
Derefter standses ægget ud, med det hvad der svarer til en kageform. 

Keramiker
Trine Bach

Se hjemmeside her.