Fernisering

Ferniseringen på VK17 i Æglageret havde deltagelse af mere end 300 gæster, der nød kunsten, den gode stemning, borgmester Søren Kjærsgaards åbningstale, oplevede 4 glade vindere og hædringen af Brita og John Gottschalck, der har stået i spidsen for VK i mere end 20 år.

1. prisen på kr. 5000 var sponseret af Inge Schellerup og Vagn Gottfredsen kunst- og rejsefond og gik til Christine Lyhne

2. prisen på kr. 3000 gik til Heidi Stibæk Kaiser

3. prisen på kr. 1500 gik til Holger Bak

Plakatprisen på kr. 1000 gik til Frederik Hesseldahl

En fantastisk dag i Æglageret og tak for den store opbakning til VK17.
Vestsjællands Kunstudstilling har fået nyt liv og vi glæder os allerede til VK18, VK19, VK20, VK…..
Hanne Lange Houlberg har været så sød at forevige den gode stemning fra dagen.
Tusind tak for hjælpen.
.

Den censurerede Vestsjællands Kunstudstilling har ligget i dvale i et par år, men er nu vågnet på ny. Den 33. udstilling i rækken blev markeret med en fernisering lørdag klokken 13 på Galleri Æglageret i Holbæk. Borgmesteren i Holbæk Kommune Søren Kjærsgaard startede begivenheden ud med at holde en tale for de fremmødte kunstnere og kunstinteresserede, som var nysgerrige på de 39 værker af 22 kunstnere, som af censorer er blevet udvalgt blandt 141 ansøgere.

Ud af de udvalgte kunstværker var der dog nogle, som skilte sig særligt ud. Censorerne Hanne Houlberg, Frodo Mikkelsen og Søren Schaarup havde udpeget fire kunstnere.
Den første pris gik til Christine Lyhne for sine tre værker lavet af collage, papir og tråd.
– Det føles rigtig rart og rigtig godt at få den anerkendelse, lød det fra Christine Lyhne, der laver alle sine værker med det samme materiale.
– Papir, tråd og symaskine. Alt skal have med det at gøre, så kan man udvikle sig kreativt der fra, fortalte hun.
Andenpladsen gik til Heidi Stibæk Kaiser, der vandt den for to malerier ud af en serie, hvor omdrejningspunktet er et 340 år gammelt egetræ set fra forskellige verdenshjørner.
Tredjepladsen fik Holger Bak for to værker kaldet skumringstimen, som forestiller motiverne fra et hus ved havet.
Til sidst blev Frederik Hesseldahl udnævnt til vinder af plakatprisen med sit maleri, hvor han har blandet flere forskellige maleteknikker. Hans værk kommer til at pryde den næste plakat for Vestsjællands Kunstudstilling.

VK 2017 – Fernisering lørdag den 14. januar kl. 13.00
Holbæk Kunstforening Æglageret vil i 2017 være vært ved VK-udstillingen.
Censorerne har været i gang, og de har antaget 22 kunstnere. 

Læs meget mere her

vk17_logo