22.02 -> 29.03 Bovin & Brosbøl

Husk der ved ferniseringen mellem kl. 13:00 – 15:00 vil være ekstraordinær rabat i Æglagerets butik. Medlemmer får 15% rabat, ikke-medlemmer får 10%.

Lidt om de 2 kunstnere

Mette Møller Bovins kunstneriske sanselighed og følsomhed overfor motiv og farve hviler på et dybere familiært fundament; nemlig Mette Møller Bovins slægtskab med odsherredsmalerne, faderen Aksel Møller og svigerfaderen Karl Bovin. Hendes malerier har et stærkt, stolt og særegent udtryk – altid med udgangspunkt i det kendte – naturen. Det naturalistiske udgangspunkt iagttages, analyseres og bearbejdes, og giver derefter plads til en række små abstraktioner. Lyset har afgørende betydning for kunstnerens inspiration og gennemarbejdning af de karakteristiske strukturer, der skabes under øjets transformation af landskabet – fra naturalistisk form til et næsten netagtigt mønster af lys, farve og stærke linjer.

Mette Møller Bovins er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi, hos professor Søren Hjorth Nielsen og maleren Askou-Jensens tegneskole på Ny Carlsberg Glyptotek.

.

Bente Brosbøl Hansen er en helt singulær dansk kunsthåndværker bosat i Sverige. Hun er uddannet fra Birkerød Pottemageri i 1982 og har siden levet af sin keramik, bl.a. som fridrejer for Royal Copenhagen. Hun er regerende 18-foldig verdensmester i drejning. I dag driver Brosbøl Hansen sit eget værksted på Söderåsen i Skåne.

Hendes keramiske værker er af en anden dimension. Præcision og gennemført håndværksmæssig dygtighed efterlader beskueren overvældet over den smukke, enkle og alligevel enestående og sofistikerede keramiske verden hun repræsenterer os for. Vaser, krukker, æsker og skåle er holdt i afdæmpede farver med levende dekorationer.
Nuancerne er sarte gule, gråblå, kamelbrune, sorte og dertil guld som livlig kontrast, der fremhæver ornamenternes kvaliteter.

.

(tekst lånt fra Vejle Kunstmuseum)

 

Nordvestnyt artikel om udstillingen. Læs her

Mette Møller Bovin – Artikel fra kunstavisen her

Mette Møller Bovin – CV her

Bente Brosbøl Hansen- CV dansk her

Bente Brosbøl Hansen- CV svensk her

Hent udstillingsplakat her

Udstillingsliste her

Næstformandens tale her
_ _ _ _

Mette Møller Bovin er årets kunstner på Æglagerets plakat.
.
fernis-brosboel-bovin
.

Billeder fra ferniseringen herunder